Automatiseren van uw rolluik


Zijn uw bestaande rolluiken al wat verouderd, en ben je het soms beu om steeds uw rolluiken handmatig naar omhoog en naar beneden te trekken. Dan is het voor u wel eens een goed idee om de overstap te maken van rolluiken naar een automatische bediening. 

Door het bedienen van uw rolluik met een afstandsbediening/schakelaar, vergemakkelijkt je de bediening voor jezelf, maar ook voor de rolluik zelf. De rolluik heeft dan een vele langere gebruiksduur. Doordat de rolluik met een afstandsbediening/schakelaar wordt bediend, zal de rolluik telkens op een constante en gelijke snelheid bewegen, zowel naar onder, als naar boven. Want we weten soms allemaal dat we eens wat bruusker omgaan met ons rolluiklint als we het omhoog/omlaag trekken, maar dit is helemaal niet goed voor de rolluik om zo bruusk te stoppen. Met een bakje wordt een bruusk stoppen van de rolluik uitgesloten, en zorgt dit dus ook voor een langere gebruiksduur, en minder slijtage. 


Zoals u wel al gelezen had, kan u kiezen om uw automatische rolluik te bedienen met ofwel 1) een schakelaar/knop die aan de muur bevestigd is ofwel 2) met een draadloos bakje. Met het draadloze bakje kan u vanuit uw zetel of bed,... de rolluik bedienen. 

Om het u nog gemakkelijker te maken, kan u ook kiezen voor een dagelijks vast tijdstip zodat de rolluik automatisch omhoog en omlaag gaat. Dit is zeer interessant als u bijvoorbeeld niet thuis bent, op reis bent,... zodat uw woning een bewoonde indruk geeft.


Bij het automatiseren van de rolluik, wordt de bestaande rolluik-as vervangen door een holle aluminium as waarin de motor van Somfy (met 7 jaar lange garantie) wordt geplaatst. Uw rolluik zal dus voortaan werken met een motor.